TÁNC ZÓNA BUDAPEST • DANCE ZONE

TÁNC ZÓNA DEMONSTRÁCIÓ
2014. június 21. szombat, 16h

Két bemutató lesz, 21 résztvevővel.

Az első a Kreatív Project demonstrációja, ahol Varga Viki, Bakó Tamás és Pete Orsi óráinak anyagát, Horváth Nóri és Petrovics Sanyi varázsolja etűddé.

A második bemutató Vadas Tamara és Vas Imre Coaching Projectjének eredménye lesz, melynek témája a „Test-vér – tudati izmozás” volt.

Helyszín: Jurányi Inkubátorház – Műhely Alapítvány, grabó 200-as terme
1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.

 

Három izgalmas nyÁri tánckurzus


Kreatív tánc/képző kurzus 14-18 éveseknek

2014. június 16-20., minden nap 9.00 – 16.30

Az öt nap egy összefüggő intenzív folyamatot képez.
A folyamat elemei: kortárstánc technika, kontakt improvizáció, vizuális leképezés, alkotó folyamat és bemutató: 2014. június 20. (péntek) 16h

Vadas Tamara – Testébresztés
Reggel leginkább a következő célunk lehet: megérkezni a csoportba, megérkezni a táncterembe, megérkezni a testünkbe. Közösségépítő és bizalmi feladatok, mindez játékos formában.

Pete Orsolya  Kortárstánc technika
A hangsúly a tanár által hozott mozgássorok átvételén van, előtérben a mozgásminőségek megragadása, nem pedig a mozdulat formai átvétele áll. A tréninggyakorlatok, kombinációk a test természetes formáiból, mozgásirányaiból építkeznek, helyenként gesztus értékű elemeket is használva. Az óra második részében önálló mozgássorok létrehozása a cél, melynek kiindulási alapja a tanár által meghatározott „játékszabályon” alapul.

Bakó Tamás  Kontakt improvizáció
A figyelem fókusza a testre irányul, természetes a talaj, illetve a másik ember testének használata. Ezzel párhuzamosan, belső testélmény felfedezése, megélése. Mivel nincs elvárt mozdulat, a szabad kísérletezés, önálló munka fokozottan szerepet kap.
A feladatok meghatározása inkább játékos, de semmiképpen nem követelő.
Alkalmazkodik a tanulók ebben az életkorban észlelhető gátlásaihoz, bizonytalanságaihoz. Ugyanakkor nagyon fontos tapasztalatok megélésére nyílik lehetőség: akár a társas vagy saját testhez való viszonyulást tekintve.

Varga Viktória  Alkotó munka

A tánc és a képzőművészeti órákon létrejövő anyagok szabad felhasználása, új perspektívába helyezése. A képzőművészet és tánc kölcsönhatásának eredményei is megjelennek, az addig megszületett anyagokból építkezve egy komplex, időben meghatározott egységet hozunk létre. A kurzus zárásaként: installációval egybekötött bemutató szülőknek, ismerősöknek, meghívott vendégeknek.

Megyeri Zsófia  Vizuális leképezés
A tánc és képzőművészet fúziója új szemszögből közelíti meg az eddig tanultakat, és művészeti értelemben vett határátlépésekre ad lehetőséget.
Ezen az órán a képzőművészeti oldalról tekintünk az eddig összegyűjtött anyagokra. A megélt mozgásoknak, minőségeknek egy vizuális lenyomatát hozzuk létre. Ami eddig mozgás volt az hogyan fordítható „látható, szemmel érzékelhető” képpé. Ahogy a testnek a mozgás során van minősége, halmazállapota, dinamikája, ugyanez elmondható a képekről is. Cél: az imént felsorolt fogalmak átemelése a mozgás világából a vizuális faktorba.

Képzőművészeti élmény-műhely
A sokszínű gondolkodás és a kreatív alkotó munka tanulható folyamat, nem feltétel sem az előképzettség, sem a különleges tehetség vagy kézügyesség.
A műhely célja:
•    Teret és bátorságot adni a résztvevőknek a szabad alkotásra, lépésről lépésre megmutatva ennek gyakorlatát
•    A műhelymunka során a csoport tagjai megismerhetik és kipróbálhatják a képzőművészeti alkotás sokféle anyagát, eszközét és a különféle gyakorlati technikákat

Jelentkezési határidő: 2014. május 1.
Jelentkezni kitöltött jelentkezési lappal és a tábor felének befizetésével lehet.
Ár: 25.000 Ft (napi egyszeri meleg ebéddel)
Információ: Varga Viktória vrgaviki@gmail.com, 06 30 270 0193

facebook



Kreatív project

A Kreatív Project három kreatív alkotó- és előadóművészeti elemet egyesít: tanulást, alkotást és előadást.

2014. június 16-20.

Workshop: 2014. június 16-19. négy napon keresztül 6 órában a mozgás segítségével tanulhatunk magunkról, ötleteinkről, döntéseinkről és választásainkról.
Bemutató: az ötödik nap a frissen elkészült performance elkészítése, majd szombaton bemutatása szakmai és érdeklődő közönségnek.
A jelentkezők motivációs levelük alapján közös döntés után kerülnek kiválasztásra.

Varga Viktória Kortárstánc kompozíció: A kortárs tánctréningre jellemző a koordinációfejlesztés, sok „föld munka”, puha megengedő izomhasználat. Testrészek ejtése, lendítése, dobása. Az óra korábbi részében született mozgássorok variálása, átalakítása, új környezetbe helyezése; más és más strukturális szempontok alapján.

Bakó Tamás Kortárstánc technika: Ezen az órán a testhasználat nyelvezete olyan sodró a teret minden színén betöltő mozgásfolyam, ami követi és figyelembe veszi, a test anatómiáját, természetes mozgásirányait, és saját intelligenciájára támaszkodva, annak természetes mozgáskészletéből dolgozik.

Pete Orsolya Modern tánc és improvizáció: Az improvizáció szabadsága lehetőséget ad a kreativitás és alkotás megtapasztalására. Páros és csoportos feladatokban az együttműködés, a kezdeményezés – elfogadás kerül előtérbe, míg az egyéni feladatok a koncentrációt és összpontosítást célozzák.

Molnár Csaba  Alkotás: az ötödik napon kreatív alkotó performance készítés. Csaba folyamatosan figyeli a négy nap eseményeit, a kurzuson használt elemeket, játékokat, instrukciókat, formákat és táncokat építi be a performance-ba.

Jelentkezési határidő: 2014. május 1. („eredményhirdetés”: május 5.)
Jelentkezni kitöltött jelentkezési lappal lehet, amit az orsipete@gmail.com e-mail címre kell visszaküldeni.
Ár: 20.000 Ft
Információ: Pete Orsolya 06 30 343 9402

facebook



Coaching projekt

Test-vér – tudati izmozás, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre vezetésével

2014. június 16-21., minden nap 16.00-21.00

Hatnapos műhelymunkára várjuk olyan előadók jelentkezését, akik már rendelkeznek táncos előadói tapasztalatokkal és akik nyitottak a kollektív alkotásra.
A workshop a testvériség témáját járja körül, pszichológiai, fizikai, szociológiai, történetmesélési, és koreográfiai szempontból.
Mit jelent testvérnek lenni? Mit jelent a szó legszorosabb és legtágabb értelmében? Milyen hatással van ránk, ha nagytestvérek, kistestvérek vagy egykék vagyunk? Hogyan válhat valaki a testvérünkké?
A workshopon egyéni, páros és csoportos gyakorlatokon keresztül vizsgálunk majd valós és fiktív testvéri viszonyokat, a résztvevők személyes tapasztalataira alapozva. A téma feldolgozása során mozgásos és verbális eszköztárral is dolgozni fogunk.
Az intenzív műhelymunka célja egy közös performansz létrehozása, amelynek nyilvános bemutatásával zárjuk a workshopot.

Szükséges létszám: min. 8 fő
Részvételi díj: 10.000 Ft
Jelentkezési határidő: 2014. május 1. („eredményhirdetés”: május 5.)

facebook