Insert

Unknown text_Insert
Unknown Text – Insert

Tőled tanultam az egyéniségem

2016. szeptember 16. és 17. 20h, Artus Kortárs Művészeti Stúdió


„Minden test mindaddig nyugalomban vagy az egyenes vonalú egyenletes mozgás állapotában marad, amíg a rá ható erők mozgásállapotának megváltoztatására nem kényszerítik.” (Newton I. törvénye)

Az „Insert” a személyiség külső tényezők hatására történő alakulásával foglalkozik. A koreográfia három emberi test egymásra ható mozgásával szimbolizálja az énkép dinamikus fejlődését, ahol a figyelem a jelenség absztrakt leképezésére és annak mechanizmusára irányul. A különböző hatások feldolgozása és beillesztése sokszor magunk számára is egy láthatatlan folyamat, melynek pontos következményei nem írhatók le képletekkel. Éppen ezért célunk a tánc- és a vizuális művészet eszközeivel olyan akció-reakció fejezetek megjelenítése, ahol akár több különböző hangulatú és látványú végkifejlet tárul a néző elé. Mindezt az események újrajátszódásával és a külső erők változtatásával próbáljuk elérni.

Az „Insert” tehát nem egy lineáris vázra komponált darab, akárcsak Max Frisch Játék az életrajzzal című drámája, melyben a főszereplő „mi lett volna ha… ? ” kérdéseire az életrajzának újrajátszásával kap válaszokat, illetve lehetőséget egy alternatív befejezésre.

Koreográfus: Békési Szanett
Előadók: Békési Szanett, Oláh Balázs, Sessi Kriszta
Installáció és zene: Békési Ervin
Produkciós partner: Katlan Csoport

Támogatók: Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány