Standing ground

VASS IMRE – STANDING GROUND
2021. március 31. 19 h – április 4.  22 h között elérhető ONLINE előadás
fb event

(Bemutató: 2017. október 6. , MU Színház)

A Standing Ground nem boncolgat, vagy fejteget, újra és újra visszatér önmaga központjához, központi kérdéséhez, döngöl, szajkóz, sulykol, amíg a földdel egyenlővé nem tesz.
A Standing Ground kitartó, ellenálló és állja a sarat, az egyéni alapokat közös nevezőre hozó, változatlan változó. A Standing Ground az alap. De fix az alap? Fix, hogy van alap?

Egy ismeretlen alapokon nyugvó csoport összehangolt mozgását követhetjük. Határvonalak közé szorítva, szigorú szabályok szerint lépnek, barázda mintázatokat húznak, döngölnek és talajgyakorlatokat végeznek.  A keretekből kilépve elszabadulnak vagy épp alapja-nincsbe süllyednek, a korlátok közötti szabadságot ízlelgetik. 

Az a sok-sok keresés, eltévelyedés, hevület, felejtés, megbokrosodás, révbe érés, lankadás, lendület és kilengés mind-mind figyelemfelkeltés, emlékeztető: vissza az alapokhoz! Az alap helytáll, nem tágít, a földdel egyenlő. Biztos pont az élmények forgatagában, amíg rá nem ununk és újra útra nem kelünk.

Neked mi az alap, amire az egészet felépíted?  Mi marad, ha minden elvész? Mi az, amit biztosra veszel? Mi az, amiből nem engedsz?

„…vagy attól függően, hogy melyik oldalon ülünk, más-más táncos szólóját látjuk tőlünk karnyújtásnyira. Az izgalom végig ott lebeg a fejünk felett, benne lélegzünk, együtt a koreográfiával – nem (csak) kívülről figyeljük, hanem belülről megéljük a színpadi történéseket.
A színpad és a nézőtér szó szerint egy síkba kerül. Hogy hová vezet ez? Egy integrált, képzőművészeti ihletésű világba, ahol a tér és a benne mozgó, azt visszhangzó testek organikus installációt alkotnak.”

Komjáthy Zsuzsanna

Koncepció, koreográfia és látvány: Vass Imre
Alkotótársak és előadók: Dányi Viktória, Kelemen Patrik, Raubinek Lili, Rózsavölgyi Zsuzsa, Vavra Júlia
Hang és zene: Porteleki Áron
Fény: Mervel Miklós
Fotó: Szabó R. János

Produkciós partner: Katlan Csoport

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, NKA, MU Színház, Budapest Főváros Önkormányzata, BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció, Új Előadóművészeti Alapítvány, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány

emmi nka mu_logobp_logoBVA_logo stafeta_logo fuge_logo sinlogo  muhelyalap

Az előadás forgalmazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. 
A produkció, Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Videó

Komjáthy Zsuzsanna kritikája
Interjú Vass Imrével
Sisso kritika
Antal Klaudia írása
Staféta videó
Halász Glória interjúja Vass Imrével

Kővágó Nagy Imre fotói