DEEPER

Marcio Kerber Canabarro – Molnár Csaba – Vadas Zsófia Tamara – Vass Imre – DEEPER
2021. június 20. h 15 Artus – Under500 fesztivál

(Bemutató: 2018. január 11. Trafó)

A DEEPER a másik megismerésében való véget nem érő elmélyülés. Olyan ez, mint egy fraktál videó, minél közelebb kerülünk érdeklődésünk középpontjához, annál nagyobb távlatok nyílnak meg előttünk.

Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre első közös munkájukban az érintésen keresztül kutatják a kapcsolati mintázatokat. A test társadalmi, fizikai és érzelmi rétegei közötti utat próbálják felderíteni, fokozatosan, lépésről-lépésre haladva.
Hogyan érintkezzünk érintés nélkül? Hogyan kerüljünk közel a másikhoz úgy, hogy ne sértsük meg a közelségünkkel? Hogyan legyünk egy olyan intim és bizalmon alapuló kapcsolatban, ami egyben elegendő teret és szabadságot biztosít?
Az érintés egy más nyelvet beszél, nem adja magát könnyen. Határozott és közvetlen, konkrét és részletes. Gondoskodó és megnyugtató, ugyanakkor eltávolító\visszataszító vagy zavarba ejtően intim is tud lenni. Mélyebb rétegeiben az érintés meghaladja a fizikalitást, egy átjáró az ismeretlenbe, a kimondhatatlanba.
Meddig fokozható az intimitás? Az intimitáshoz közelség kell? Mit jelent megérintve lenni?

Az előadás a színházi premier óta különböző helyszíneken és helyzetekben valósult meg, amely során a forma mindig újraértelmeződött. A DEEPER nemcsak színházi darab, hanem egy hosszabb távú elköteleződés az alkotók között, egy intim kapcsolatok mentén szerveződő kollektív folyamat is egyben. Elasztikus tere a közönséggel való találkozás pillanatához és helyszínéhez igazodik. Az érintéshez hasonlóan elillan és később felülíródik.

Előadók, koreográfia, látvány és jelmez:
Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre
Zene: Szabó Bálint
Fény: Dézsi Kata
Fotó: Szabó R. János
Produkciós Partner: Katlan Csoport

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány, Art Quarter Budapest, Új Előadóművészeti Alapítvány
Külön köszönet: Hatfaludni Judit, Tóth Márton Emil, Venilda Kerber Canabarro

nka emmisinlogo muhelyalap art_quarter_budapest_logo

Csatádi Gábor interjúja Tamarával és Csabával
Komjáthy Zsuzsanna kritikája
Kutszegi Csaba kritikája
Csatádi Gábor írása
Bálint Orsolya cikke
Králl Csaba kritikája
Halász Tamás kritikája

KNI fotók