Melinda Álma

SZERI VIKTOR – MELINDA ÁLMA
2019. március 20.  19 h, Győr – Vaskakas Bábszínház
2019.  április 5.  14 h, Miskolczi Nemzeti Színház
2019.  június 8. 19 h, Kaposvár – Csiky Gergely Színház

(Bemutató: 2018. május 16. Várkert Bazár)

„Szeri Viktor koreográfiája végtelenül friss és (ön)ironikus. Egy fiatal táncos-alkotó tükre, amely nemcsak saját generációjának fájdalmait és önkeresését tükrözi, hanem a 21. századi ember magára hagyottságának minden nehézsége előtör belőle. Mert a kor embere keresi önmagát. Mind a hagyományokon, mind az embertársain keresztül.” (Kovács Péter)

Ó Melinda, hogy elhagytál engemet. Kihunyt a fény, már csak szívem őrzi a reményt, hogy újra rám találsz. Sokszor jársz az eszemben, emléked képe színtisztán burjánzik fel szívemben.

Ugye eljössz még? Ugye eljössz még?

Melinda, aki soha nem bánatos, élete teli van örömmel. Szeretteinek bearanyozza minden percüket, ha rátekintesz elfog a csillámló boldogság. Bíborvörös ajkain keresztül csak mézédes szó szökken ki. Teste akár a lágy nyári szellő. Illatát, ha megérzed a remegés járja át a lelked. Aranyló haja a napsugarat árasztja szívedbe, soha nem láttál még hozzá hasonlót.

A MELINDA álma a különféle emberi viszonyrendszereket vizsgálja egy trash-(szappan)opera világában. A túlzásokon keresztül próbál rávilágítani az élet egyszerűségére és gyönyörére. Nem táncol – előad, majd a különböző szerepeken keresztül talál vissza önmagához.

Szeri Viktor a Budapest Kortárstánc Főiskolán végzett 2014-ben. Budapesten él és alkot független projekteket. Első szóló performansza, ∆YOU TAKE MY BREATH AWAY∆ a budapesti tranzit.hu-ban majd a berlini Collegium Hungaricum Berlin után az Artusban és a Bethlen Téri Színházban volt látható. Későbbi szóló előadásait (the muffin what we used to make together, get ahold of it) a Trafóban láthatták nézői. Sandy is going out című előadásának premierje idén februárban volt látható a MU Színházban. Szeri táncoskét itthon és külföldön különböző koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Molnár Csaba (Ökör) , Vass Imre (taking place), Doris Uhlich (Seismic Session), Anne Van den Broek (WArd/waRD). A vizualitás és a D.I.Y. (csináldmagad) módszerek kulcsfontosságú összetevői előadásainak. Szeri munkái a fiatal kultúrára, a belső érzelmekre, az őszinte élmények feldolgozására, különböző szubkultúrákra reflektálnak. DanceWEB2017 ösztöndíjban részesült a nemzetközi ImpulsTanz Fesztiválon. Phoenix című projectje Muskovics Gyulával és Páll Tamással a Műhely Alapítvány, Az Ismeretlen Kutatása keretein belül volt látható a Trafó Kortárs Művészetek Házában a Színházak Éjszakáján. Melinda álma című előadásának premierje tavaly májusban volt látható a budapesti Várkert Bazárban, majd a nagyváradi Szigligeti Színházban láthatták nézői.

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.
Produkciós partner: Katlan Csoport

Rendezte: Szeri Viktor
Előadók: Biczók Anna, Kelemen Patrik, Raubinek Lili, Szeri Viktor
Fény: Dézsi Kata
Mentor: Hód Adrienn
Díszlet: Strasser Brigitta
Fotó: Kővágó Nagy Imre

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sín Kulturális Központ
IZP logo nka emmi sinlogo

Video

Komjáthy Zsuzsanna kritikája
KNI fotók

TáncKvartett 3. rész IZP-Estek (11:24-20:49 között)