Melinda Álma

melika

SZERI VIKTOR – MELINDA ÁLMA
Bemutató: 2018. május 16. 19 h, Várkert Bazár

Szeri Viktor a Budapest Kortárstánc Főiskolán végzett 2014-ben. Budapesten él és alkot független projekteket. Első szóló performansza, ∆YOU TAKE MY BREATH AWAY∆ a budapesti tranzit.hu-ban majd a berlini Collegium Hungaricum Berlin után az Artusban és a Bethlen Téri Színházban volt látható. Későbbi szóló előadásait (the muffin what we used to make together, get ahold of it) a Trafóban láthatták nézői. Sandy is going out című előadásának premierje idén februárban volt látható a MU Színházban. Szeri táncoskét itthon és külföldön különböző koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Molnár Csaba (Ökör) , Vass Imre (taking place), Doris Uhlich (Seismic Session), Anne Van den Broek (WArd/waRD). A vizualitás és a D.I.Y. (csináldmagad) módszerek kulcsfontosságú összetevői előadásainak. Szeri munkái a fiatal kultúrára, a belső érzelmekre, az őszinte élmények feldolgozására, különböző szubkultúrákra reflektálnak. DanceWEB2017 ösztöndíjban részesült a nemzetközi ImpulsTanz Fesztiválon. Új előadása MELINDA álma címmel, májusban lesz látható a budapesti Várkert Bazárban.

Ó Melinda, hogy elhagytál engemet. Kihunyt a fény, már csak szívem őrzi a reményt, hogy újra rám találsz. Sokszor jársz az eszemben, emléked képe színtisztán burjánzik fel szívemben.
Ugye eljössz még? Ugye eljössz még?

Melinda, aki soha nem bánatos, élete teli van örömmel. Szeretteinek bearanyozza minden percüket, ha rátekintesz elfog a csillámló boldogság. Bíborvörös ajkain keresztül csak mézédes szó szökken ki. Teste akár a lágy nyári szellő. Illatát, ha megérzed a remegés járja át a lelked. Aranyló haja a napsugarat árasztja szívedbe, soha nem láttál még hozzá hasonlót.

A MELINDA álma a különféle emberi viszonyrendszereket vizsgálja egy trash-(szappan)opera világában. A túlzásokon keresztül próbál rávilágítani az élet egyszerűségére és gyönyörére. Nem táncol – előad, majd a különböző szerepeken keresztül talál vissza önmagához.

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.
Produkciós partner: Katlan Csoport

Rendezte: Szeri Viktor
Előadók: Biczók Anna, Kelemen Patrik, Raubinek Lili, Szeri Viktor
Fény: Dézsi Kata
Mentor: Hód Adrienn
Szakmai konzulens: Takács Ramóna
Fotó: Szombat Éva
Külön köszönet: Strasser Brigitta, Hegedűs Fanni

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sín Kulturális Központ
IZP logo nka emmi sinlogo

Komjáthy Zsuzsanna kritikája
KNI fotók