IITTHHOONN

iitthhoonn

Somló Dávid – Vass Imre – IITTHHOONN
2019. január 20-30. között az alábbi időpontokban, magánlakásokban
facebook

Előadás időpontok: január 20. 17 h és 20 h, 21. 20 h, 23. 20 h, 24. 20 h, 26. 17 h és 20 h,
27. 17 h és 20 h (English friendly), 28. 20 h, 30. 18 h és 20.30 h

Az IITTHHOONN Somló Dávid és Vass Imre helyspecifikus kortárs-színházi előadása tizenkétszer egyikük otthonában. Az előadás regisztrációhoz kötött, a nézők létszáma előadásonként maximum 10 fő.
Regisztráció: https://bit.ly/2VqS4tr Ajánlott adomány 2000 Ft, diákoknak 1500 Ft

Milyen gyakran takarítasz? Milyen gyakran rendezed át a szobádat? Mi volt a leghosszabb idő, amit eltöltöttél egyhuzamban a lakásodban? Veled is előfordult, hogy el akartál indulni otthonról, de el kezdted nézni a falat, és 15 percig úgy maradtál? A személyes tér akadály vagy inspiráció?

Az IITTHHOONN a világot jelentő deszkák helyett egy magánlakásban kerül bemutatásra, a világot jelentő parkettán: a színház/otthon, színpad/hálószoba, absztrakt/megszokott, szent/hétköznapi látszólagos ellentmondások közötti feszültségek mentén egyensúlyozva.
Mindenkinek mást jelent az otthon. Személyek, tárgyak, állatok, növények egyedi mixe. Erőfeszítésünk, hogy kialakítsunk egy külső teret, amiben jól érezhetjük magunkat és megpihenhetünk: egy utópia. Egy olyan nem-hely ahol a mindennapjainkat éljük. A tökéletességre való törekvésben a rend és a rendetlenség széles spektrumát tapasztalhatjuk. Az otthon tárgyai, egy könyv, kép, vagy egy pókháló a sarokban beszélnek hozzánk. Bármi, aminek figyelmet szentelünk, megnyílik számunkra.

Az itthon az eltelt idő egymásra rakódott lapjai falakban, tárgyakban és koszban kifejezve. Minden egyes hazajövés ugyanannak a mentális képnek az újrateremtése. Az itthont ismerjük, mint a tenyerünket, vakon is el tudunk tájékozódni benne. (Próbáld meg lerajzolni a tenyered.) Nem látjuk a falak repedéseit, a szekrény sérülését, ami már három éve ott van. Nem halljuk a hűtő zúgását, a radiátor pattanásait. Fogalmunk sincs, mi van a képek mögött, amit beköltözéskor raktunk fel. Nem érezzük az itthon szagát – az itthonnak itthon szaga van. A látásunkat sem látjuk, a hallásunkat sem halljuk. Ki lehet itt egyáltalán szellőztetni?

Produkciós partner: Katlan Csoport
Külön köszönet: Kovács Andrea – Let it Be! Art agency

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Trafó, AQB

emmi

Nagy Enikő interjúja
Török Ákos kritikája