Vasi

Vass Imre (1982) a tánc, koreográfia és performansz területein mozgó, független alkotó.

Tanulmányait a Budapest Kortástánc Főiskolán végezte (BA, táncművész). Magyarországon olyan koreográfusokkal és társulatokkal dolgozott, mint a HODWORKS, Kelemen Patrik, Szeri Viktor, Tünet Együttes, STEREO Akt. Külföldön az Ultima Vez (BE), Rapid Eye (DK), Ingri Fiksdal (NO) és United Sorry (AT\NL) társulatokkal.

danceWEB ösztöndíjas (2010) és részt vett Az Ismeretlen Kutatása programban (Műhely Alapítvány). 2012-ben L1 rezidens, 2012-2013-ban a SPAZIO rezidencia sorozat, 2016-ban a Philadelphia Bilateral Artist Exchange Program résztvevője. 2018-2020 között az International Contemporary Dance Collective tagja.

taking place (2015) című előadását Lábán díjra jelölték, STANDING GROUND (2017) és Game Changer (2020) előadása Staféta díjas. Somló Dáviddal közösen készített előadása, az IITTHOONN (2019) Halász Péter díjas. Előadásaival rendszeresen fellép a Trafóban és a MU Színházban, többször meghívást kapott a dunaPart showcase fesztiválra és a NEXTFESZT-re. Fellépett, a PLACCC, Sziget és Kolorádó fesztiválokon, Berlinben a Performing Arts Forum fesztiválon és a Collegium Hungaricum Berlinben, Londonban, Amszterdamban és Szófiában.

Molnár Csabával és Vadas Zsófia Tamarával közös táncstúdiója az art quarter budapestben található.

Fotó: Szabó R. János