Mestermunka

Molnár Csaba, Cuhorka Emese – MESTERMUNKA
2023. szeptember 28. Párizs

Az előadást 18 év felettieknek ajánljuk.

(Bemutató: 2019. november 29. Nemzeti Táncszínház)

„Mozgó képeslapok a folyamatos tenni-hatni akarás vágtájáról.
Saját felöltöztetett és meztelen testünk tudatos és tudattalan demonstrációk felülete. Egy egész életünk során készülő mestermunka, melyet saját kultúránk, és az ahhoz való viszonyunk, kérdéseink, válaszaink formálnak.
Egy táncoló test a nézője számára egy szemlélhető tárggyá válik, amit egy személy emlékezete, kulturális tudata, érzései mozgatnak. Informál arról hogy ki vagyok, de manipulálható anyagává válik annak is, hogy ki lehetek. A test minden részletével az érzékeltetés eszköze, újabb és újabb emlékek okozója. A mozgáson keresztül szabadságot tudunk teremteni testünknek, önmagunk újradefiniálására. A tánc ezúttal nem szubjektív önkifejezés, hanem egy sajátos eszközkészlet elszemélytelenített alkalmazása, amin keresztül a test visszanyeri objektivitását, hogy a testkultúrát érintő kérdéseinken túl új jelentéseket alkosson.
Munkánkat a Bauhaus színház inspirálta.”

Alkotók és előadók: Cuhorka Emese, Molnár Csaba
Zeneszerző: Gryllus Ábris
Fény: Dézsi Kata
Jelmez, kellék: Vass Csenge
Mentor: Fülöp László
Adminisztrátor: Básthy Ágnes

Produkciós partner: Katlan Csoport

Lábán Rudolf-díjas előadás.

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sín Kulturális Központ, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Collegium Hungaricum Berlin, Műhely Alapítvány, Off Alapítvány
IZP logo nka emmi sinlogo trafo-logochb_logo2_rgb muhelyalap

Video

Puskel Zsolt fotói

Komjáthy Zsuzsanna írása