Tropical Escape

Marcio Kerber Canabarro és Molnár Csaba – Tropical Escape
2020. február 10. 20 h, Trafó

2020. február 20-22. 19.30 h, New York, Abrons Art Centre/ Henry Street Settlement

„…Molnár fantáziája és Canabarro intellektusa egymást kiegészítve formálódik kivételes színházi eseménnyé, szabad szájú underground kabarévá, szemérmesen perverz táncos revüvé. A másság, a másként gondolkodás szerteágazóan burjánzó reprezentácó-kísérletévé.” (Králl Csaba)

Tropical escape Marcio Kerber Canabarro és Molnár Csaba önszerveződő kollaboráció-sorozatának első állomása, mely az előadásban használt anyagok és ötletek megmunkálását, feldolgozását helyezi középpontba. A 2016-ban Lábán-díjjal kitüntetett előadás megpróbál kapcsolatot teremteni olyan művészek munkásságával, amelyek nem csak alkotásként, hanem egyfajta életformakánt is beazonosíthatók.

Az előadás a mocskos álmok tanulmánya. Konkrét referenciákat használ, víziói összekapcsolják az exotikus paradicsomokat a fantázia laboratóriumaival. Az előadás fikciók kollázsa: Hollywood, pornó, olasz mozifilmek, dél- amerikai szappanoperák, francia balettek, szórakoztatóipari számok, születésnapi partik karakterei és rituáléi keverednek benne. Játékossága, bohózatszerűsége a másságot egy olyan alternatívaként mutatja fel, ami képes a normalitásból és a realitásból kiutat kínálni.

„A Tropical Escape nagyjából másfél órás futamidejében annyi az anyag, az ötlet, amire kevésbé tudatos körökben egy egész életművet alapoznak(…). A Molnár–Canabarro kollázs-előadás kivételes felszabadultsággal és leleménnyel tesz fel kényes kérdéseket, gondolkodtat el, és bizony: nevel, formál – nem hagy nyugodni.” (Halász Tamás – szinhaz.net)

Alkotó-előadók és látvány: Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba
Fény: Mervel Miklós

Produkciós partner: Katlan Csoport

Támogatók: Artus Stúdió, Sín Kulturális Központ, Új Előadóművészeti Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma

logo_artus sinlogo  emmi

 

Marcio mesél a darabról
Csaba beszél a darabról

Interjú
Halász Tamás írása
Mozga Timi interjúja Molnár Csabával
Proics Lilla interjúja Molnár Csabával
Humen írás
Anh Vo kritikája