in_form

Vass Imre – in_form
2024. április 22. h 19., Trafó Stúdió

(Bemutató: 2020. szeptember 12., Artus)

Az in_form egy mozgásalapú esemény, amely felerősített légzési hangokat használ. Az előadás a láthatóság határán marad, arra kér, hogy hallgasd. Mennyire lehet informatív egy egyszerű levegővétel?

Az előadás alakja a valamivé válás folyamatában van. Érzékeli és felveszi a belső és külső terekben tapasztalt állapotok és létformák különböző módozatait. A formálódás önmagától történik, de manipulálja is azt. A láthatóság határán mozogva, a megértés körvonalait vizsgálja, a meg nem nyilvánultban időzik. Még csak önmaga árnyéka.

Az in_form performansz a szándékok szürke mezőjébe invitálja a hallgatóságot. Hogyan viszonyul az elképzelt a megnyilvánulthoz? Hogyan lélegzünk életet gondolatainkba és vágyainkba? Hogyan érezzük magunkat álmaink jelenlétében?
A tiszta forma önmagában nem létezhet, valamilyen anyagi vagy energetikai alapon kell nyugodjon. Szó szerint „informálni” azt jelenti, hogy „formába önteni” valamit. Még az érzékszervi benyomásainkat, érzelmeinket és gondolatainkat is az idegrendszerben és az agyban végbemenő fizikai és kémiai folyamatok hordozzák. – állítja David Bohm, a Jelentés és információ című esszéjében.

Az in_form a PERSONAL TRAINER című performansz sorozat első része. A sorozat célja a haladás fogalmának feltárása személyes szinten. A fejlettebbé válás kényszeres szükségességének feltérképezésére invitálja a nézőt. Milyen vágyak és motivációk munkálkodnak bennünk, hogy jobbak és fittebbek legyünk, növekedjünk, fejlődjünk?

Időtartam: 35 perc
Fotó: Szabó R. János
Létrehozta és előadja: Vass Imre
Külön köszönet Molnár Csaba, Somló Dávid, Vavra Júlia

Produkciós partner: Katlan Csoport

Támogató: Kulturális és Innovációs Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ, Art Quarter Budapest

 nka muhelyalap sinlogo art_quarter_budapest_logo

Kritika
Németh Zsófia: A hiány jelenléte – a jelenlét hiánya

Jászay Tamás: R-DISCUSSION: AFTER THE 6TH DUNAPART – EXPECTATIONS AND PERSPECTIVES 39:24-től beszélnek a darabról