Placcc 2020 – rész_munka_idő

reszmunkaido

Vass Imre – rész_munka_idő
2020. szeptember 28. és október 2. között 5 alkalommal 10-14 h, a Placcc Fesztivál szervezésében
Helyszín: 1052 Budapest, Károly krt. 10. – üzlethelyiség
face event

„Pozitívan nézve, a karakter nélküli ember a rugalmas ember, aki minden formát, minden szerepet, minden funkciót képes magára venni. Ezt az alaktalanságot, illetve rugalmasságot komoly gazdasági hatékonyság kíséri.” /Byung-Chual Han – A kiégés társadalma/

Egy amerikai tanulmány szerint a húsz legmegterhelőbb fizikai munka között a táncos az első. Az erőnlét, állóképesség, flexibilitás és a koordináció összindexe alapján a táncos nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint az építőmunkás, tűzoltó, fúrótorony munkás vagy a fitness instruktor.
Egy performansz vagy előadás emellett nem kézzel fogható, akár egy kiló kenyér vagy egy felépített ház. De a létrejött művészeti produktum eredeti céljától függetlenül – legyen az szórakoztatás, figyelem felkeltés, vagy önmagáért való művészet – végül árucikké válik, és részt vesz a termékek körforgásában.
Kinek hogyan és milyen mértékben térül meg a táncos izommunkája? A társadalmi hasznosság szükséges vagy elégséges feltétele a kreatív energiák aprópénzre váltásának, a termék piacon való jelenlétnek? Ezeket a kérdéseket vizsgálja Vass Imre új performansza.

Alkotó és előadó: Vass Imre
Produkciós partner: Katlan Csoport

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma