Around Self Made Man

around-self-made-man

Szeri Viktor és Nina Santès – Around Self Made Man
2020. október 30. 18.30 h, Francia Intézet
face event

A Self Made Man nem más, mint egy autodidakta test leirata. A francia táncos-koreográfus, Nina Santès által létrehozott szóló darab az építkezés fogalmát járja körbe különböző területekre lebontva: a test felépítése, az egyéniség formálása, egy ház megépítése, egy előadás létrehozása, a világhoz fűződő kapcsolat kialakítása. A mozdulat, az emberi hang, a hangok, a tárgyak egymásba fonódnak, létrehoznak egy egységet, amely végül megbomlik és folyamatosan átalakul. A test a szemünk láttára fejlődő térré válik, amely történeteket mesél el.
A Self Made Man olyan drag kingekből merít ihletet, mint az úttörő Diane Torr, valamint olyan utópisztikusan gondolkodó építészekből és filozófusokból, mint Yona Friedman. Az építkezés és a tánc mozdulatai, az ismétlődő élőzenei elemekkel az önmegvalósítás szabadságát hirdeti, és arra figyelmeztet, hogy minden egyes új építkezés egy elavult egység vagy gondolat lerombolásához vezet, vagyis egy átalakuláshoz.

A többnapos workshop után Szeri Viktor táncos és koreográfus mutatja be az Around Self Made Man projektet, amely az eredeti darabból merítkezik.

Szeri Viktor (1993-ban született) független táncosként és koreográfusként dolgozik Budapesten. Darabjaiban a performansz, a zene és a képzőművészet elemeit vegyíti. Munkája során a fiatal generációt érintő problémákra helyezi a hangsúlyt, miközben a szubkultúrákat és a különböző identitásokat vizsgálja.

Nina Santès
Többgenerációs utazó -, és bábszínházas család sarjaként bábszínészként kezdi el pályafutását. Olyan koreográfiai és zenei darabokat hoz létre, mint a Kasper Toeplitz zeneszerzővel közösen szerzett Désastre, a Daniel Linehan koreográfussal megalkotott Transmorphonema című duó, valamint a Self Made Man. Mivel érzékenyen követi a különböző műfajok fejlődését és a magát a performansz művészetet, gyakran működik együtt a vizuális és képzőművészeti, a zenei és divatvilággal.

Alkotók és előadók: Nina Santès, Szeri Viktor

Produkciós partner: Katlan Csoport

Támogatók: Francia Intézet, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Francia_I_logoemmi