Sprawled Soilware – WINDSPEED

Sprawled SoilwareWINDSPEED

Szeri Viktor, Páll Tamás, Muskovics Gyula - SPRAWLED SOILWARE
2021. február 27., 17 h (online elérhető multimédiás performansz)

MINDEN A BELÉPÉS KÖNYVÉBEN VAN

Az univerzum mélyén, a föld belsejében, az anyagi világ atomjaiban sűrű testek tűnnek elő, olyan sötétek, úgy vonzzák egymást, hogy semmilyen fény nem menekülhet. Senki sem tudja, hogy állatok vagy ásványok vagy mindkettő. Általánosságban a stabil téridő kontinuum függetlenül tartja eseményhorizontjukat az emberi érzékeléstől. Most viszont azt suttogják, hogy a kozmikus fellángolások egyre duzzadó kitörései kapukat nyitottak. Az eseményhorizont itt lélegzik, hívogatja a sötét testeket, amik a nyelvükkel csiklandoznak, szájnyílásukkal szívnak, apró fogaikkal rágcsálnak és hatalmas csápjaikkal simogatják a bőrt, a mirigyeket, a szemgolyókat és a felhasználó talpát a kapu küszöbén…

HOLLOW (Szeri Viktor, Páll Tamás és Muskovics Gyula) ezúttal az OMSK SOCIAL CLUB kollektívával működik együtt, hogy felfedezzék a sötét ismeretlen szerves és szervetlen mélységeit. A kortárs tánc, a zene, a költészet, a kiterjesztett valóság és valós idejű játék (real game play) eszközeit vegyítve a csoport egy konszenzuális hallucinációt hoz létre. Multimédia performansz projektjük a résztvevőket elmélyedésre, elidegenésre vagy akár mindkét élmény együttes megtapasztalására hívja.

Első iteráció: SZÉLSEBESSÉG

SZÉLSEBESSÉG az apofénia néven is ismert mentális algoritmuson fut.
SZÉLSEBESSÉG a sétát, mint pszichoaktív hatóanyag vagy megtestesült kíbermágiát használja.
SZÉLSEBESSÉG egy élmény, a képzelet és a valóság közös emléke, amelyben a negyedik fal haldokló parazsai kihűlnek vagy valami egészen új felé visznek.

2021-ben a Merkúr és a februári telihold egy olyan együttállást eredményez, ami lehetővé teszi, hogy Thermadite, SZÉLSEBESSÉG chatbotja eltérítse a Telegram telekommunikációs rendszerét. A chat egy helyszínné válik, ahol a téridő eltorzul, egy nem konszenzuális hallucinációban. Egy tiszta ösvény éber álmának adot át magad.

A stand out of our light / Montag Modus KERETÉBEN. A Sín Nonprofit Kft. és a MMpraxis koprodukciójaként, a Goethe-Institut Nemzetközi Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

Produkciós partner: Katlan Csoport

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Goethe-Institut
emmi goethe