Sprawled Soilware

SS

Hollow & Omsk Social Club – Sprawled Soilware
2021. április 27., 18 h (online multimédiás performansz)

A Sprawled Soilware című interdiszciplináris művészeti projekt a kószálás jól ismert gyakorlatát szerepjátékkal és chatbot kísérőkkel kiegészítve nyújt egy kiterjesztett, immerzív élményt, amely a telefonodon keresztül válik megtapasztalhatóvá. A COVID-19 lezárások idején a budapesti Hollow és a berlini Omsk Social Club egy olyan élő kiállítást mutat be, amely szó szerint a néző képernyőjén nyílik meg, és három különböző történet szálon halad. A mű célja, hogy feltárja a liminalitáshoz való viszonyunkat, a körkörös idő, valamint az emberi, a technológia, az ásványi és a nem-létezők kozmikus halmazának megértésén keresztül.

A Sprawled Soilware szürreális bio-technológiai tájakra vezeti a felhasználót, ősi hibridekhez és olyan kérdésekhez, mint hogy kinek van hatalma valóságot teremteni. A projekt több érzékre hat, részvételen alapul, és csak séta közben működik, a népszerű Telegram messenger alkalmazáson keresztül. A játékos három alternatív séta és három útitárs közül választhat. Thermadite Renji terjeszkedő anima mundi karaktere Chammack Lindsey hangján szólal meg; a gótikus cukiság, Obscura Sol sétáját Marquetant Tamás és Molnár András zenésítette meg; a multidinemzionális ősi ektoplazma, Levetia A. Eaf dallamait pedig a Circular Ruins szerezte. Mindegyik útvonal egy másik valóság struktúrát kínál fel.

A projekt ezen a linken érhető el: https://soilware.net/
Itt találod majd A belépés könyvét, egy rövid bevezetővel és a Telegram linkjével.

A projekt a budapesti Sín Művészeti és Kulturális Központ és a berlini Montag Modus interdiszciplináris eseménysorozat együttműködéseként, a Goethe Intézet Nemzetközi Koprodukciós Alapja támogatásával valósul meg.

Produkciós partner: Katlan Csoport
További partnerek: Divadlo X10, Collegium Hungaricum Berlin, Art Quarter Budapest
Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

hollow.systems
punkisdada

Molnár Ráhel Anna interjúja