Install yourself! – body, as a kinetic object

PerfectPlace_Bernadett-Jobbagy

Jobbágy Bernadett – Install yourself!
2021. június 6. 17.30 – 19 h között, Margit krt 5/a

E szóló performance egy olyan 90 perces kísérleti folyamat, melyben a mozgó test egy lehatárolt térbe, egy 2×2 méteres dobogó felületére korlátozva mozoghat, gyakorlatilag, mint egy kinetikus szobor a talapzatán. A repetíciókra és a kineszférában való folyamatos bolyongásra épülő improvizáció a test egyszerű mechanikájának ritmusát használva kelti életre a mag-tér állandó metamorfózisát.

Június 4. és 6. között rendezik meg először Budapesten a kirakART kortárs előadó-művészeti hétvégét öt független befogadóhely – a Bethlen Téri Színház, Jurányi Inkubátorház, Szkéné Színház, MU Színház és az ötletgazda Trafó Kortárs Művészetek Háza – közös szervezésében. A város elhagyatott kirakatai mellett kávézók és színházak üvegablakai élednek újjá művekkel, művészekkel, akciókkal. Három napra díszletté változik a város: 30 helyszínen több mint 40 alkotócsoport várja az érdeklődőket változatos programokkal.
Megállni egy kirakat előtt majdnem olyan, mint színházba menni. Ha tetszik, nézelődünk egy kicsit, ha nem, sietve tovább állunk. Mi most összevonjuk a kettőt: a kirakatot és a színházat. Felkértünk alkotókat, hogy azt használják, amit mások nem. Vagy nem így. Három napon keresztül töltsenek meg élettel üres kirakatokat. Akik az üveg egyik oldalán állnak, azoknak egy éve hiányzik az, hogy megmutassák magukat, azok pedig, akik a másik oldalon időznek, egy éve nem láthattak ilyet. Megállhatnak, tovább mehetnek, visszajöhetnek. Három napra díszletünk a város.

Produkciós partner: Katlan Csoport