Game Changer 1.0

Molnár Csaba – Vadas Zsófia Tamara – Vass Imre – game changer 1.0
2024. május 7. h 20, Trafó

Lábán Rudolf díjas és Halász Péter díjas előadás
(Bemutató: 2021. október 7. h 20, Trafó)

A game-changer a sport szakzsargonban a játékszabályok megváltoztatása nélkül a végjátékban előhúzott váratlan stratégia. A kifejezés a 90-es években átvitt értelemben utat talált magának az üzleti életben, majd a 2000-es évektől a politikában is használatos.

„Mi nem a világot akarjuk megváltani és nem is forradalmi eljárások után kutatunk, de hiszünk benne, hogy megvannak az eszközeink, hogy rálássunk önmagunkra és környezetünkre, képesek vagyunk változni és változtatni helyzetünkön. Újra és újra a táncnál lyukadunk ki. Tudjuk, hogy önmagunkat a saját hajunknál fogva nem rángathatjuk ki a mocsárból, de ahogy eddig a táncba fektettük energiáink nagy részét, ezután is ebbe szeretnénk.

Gyakoroljuk és kutatjuk, az ismert és az ismeretlen határmezsgyéjén mozdulunk, olyan regiszterben, ami még nekünk is néha szokatlan. Tréningezzük érzékszerveinket, hogy kimozduljunk a merevségből, hogy figyelmünk megtalálja azokat a köztes tereket, ahol újra szabadon mozdulhatunk. Egyéni alkotóként nem választottuk a társulatalapítást. Olyan alkotói közösségként tekintünk egymásra, amelyben szabad az áramlás egyéni projektek és a saját hang kialakítására, ugyanakkor a kollektív szemlélet és egymás művészi és emberi fejlődésének ápolása és egyben tartása fontos számunkra.”

Vadas Zsófia Tamara, Molnár Csaba, Vass Imre

Alkotók és előadók: Vadas Zsófia Tamara, Molnár Csaba, Vass Imre
Fény: Dézsi Kata
Produkciós Asszisztens: Kárpáti Lili Melánia
Produkciós Partner: Katlan Csoport
Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.
Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Staféta, Füge Produkció, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Art Quarter Budapest

bp_logo stafeta_logo fuge_logo  nka art_quarter_budapest_logo