Lili

Raubinek Lili koreográfus, táncos. A Budapest Kortárstánc Főiskola elvégzése után szabadúszóként kezdett el dolgozni Budapesten. Táncosként Molnár Csaba (Eclipse, CMN SNS PRJK, Gods and Monsters), Duda Éva (Breathe!), a StereoAkt (ExKatedra), Vass Imre (Standing Ground), Szeri Viktor (Sandy is going out, Melinda álma) előadásiban látható.

Pályája elejétől kezdve különböző kollektívákkal dolgozik együtt, az ImBerbe kollaboráció D for Desire című előadásának bemutatójának a berlini Collegium Hungaricum adott otthont. Az Imre Zoltán Program rendszeres támogatottja, ennek köszönhetően készült el 2018-ban Kelly című szólója, amit beválogatták a dunaPart showcase előadásai közé. A Sín Kulturális Center 0.lépés programjának támogatottja a Dioráma csapattal, velük készíti Barátságkert Staféta díjas előadását.

2019-ben részt vett az Ismeretlen Kutatása programban alkotótársaival és ennek keretében készítették el a Rambó című akció performanszot. A Rambóval residency programban vettek részt a cseh Divadlo na Chucky-ban. Ezek mellett együttműködik alkalmazott koreográfusként az Örkény Színházban, és a Radnóti Színház Tesla Laborjában. Munkáiban nagy hangsúly fektet a kollektív munkára és a szociálisan érzékeny témákra.

Fotó: Bartha Máté