ootthhoonn

Somló Dávid és Vass Imre – OOTTHHOONN
2023. január 29-30-31. és február 1-2-3., h 19, Trafó

Somló Dávid és Vass Imre 3 évvel az IITTHHONN című lakásboncoló hálószoba előadásuk után újra hazatérnek és a színházakat is megviselő jeges állapotokra való megfeledkezés apropóján, a nézőket az otthon melegébe invitálják. Az OOTTHHOONN két szóló: először Somló Dávid Listening Club hangperformansz-sorozatának saját nappalijára komponált kiadása, majd Vass Imre: You know what I mean című helyspecifikus improvizációja lesz látható.

Az előadás befogadóképessége maximum 15 fő. Az előadás pontosan kezdődik és az esemény jellegéből fakadóan a későn jövőket nem áll módunkban beengedni. Az előadás előtt és után a lakásban becsületkasszás bár üzemel.

Somló Dávid: Listening Club VI. – Living Room 
‘45
Somló Dávid hangperformansz-sorozata a hallgatás és a térérzékelés határait kutatja – ezúttal helyspecifikusan a saját nappalijába beszűrődő hangokból kiindulva. A hallgatók képzeletét és érzékelését filmszerű dramaturgiával vezető hang kompozíció a félhomályban mindenkinek más belső narratívát ajánl, míg az egyes jelenlévők figyelmének összeadódása egy intenzív közös teret teremt. A Listening Club így lesz olyan esemény, ami műfajoktól vagy befogadói szerepektől független közösségi élményt kínál.

Vass Imre: You know what I mean / apartman – PREMIER 
‘27
Tudom, hogy te tudod, hogy én tudatában vagyok. Összekacsintunk, a sorok közötti olvasás nagymesterei vagyunk. Nehéz meglepni már minket, ezért elvárásoktól mentesen vagyunk jelen. De azért titokban reménykedünk, hátha ez alkalommal történik valami (más)! Ebben a mozgás alapú, improvizatív tánc szólóban a szándékok, formák és jelentések folyamatos váltakozása ver hullámokat, amelyek néha felerősítik, néha kioltják egymást. Egy folyamatos játék a perspektívákkal, olvasatokkal, elvárásokkal, a helyszínnel és a helyzettel. A grandiózus nüanszok felismerésének és a kontextusból való kitáncolás praxisa.

Produkciós Partner: Katlan Csoport, Trafó
Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Placcc fesztivál
emmi placcc

Kritika
Németh Fruzsina: És életre kell a nappali

Interjú
Török Ákos: Néha lágy, néha keményebb tárgyakkal dobáljuk a nézőt