# kaméleon no.3

Vass Imre / Willany Leó Improvizációs Táncszínház – # kaméleon no.3
2023. április 28. h 19, MU Színház

A #kaméleon projekt a Willany Leó társulat folyamatos megújulásra való törekvésének egyik materializálása: félévente egy-egy meghívott, külsős alkotó bevonásával igyekeznek magukat újra definiálni és lehetőséget adni arra, hogy az improvizáció és a kortárstánc végtelennek tűnő fogalmához újabb gondolatokat adhassanak, ezzel gyarapítva a hazai kortárs kánont.

A vendégkoreográfusokkal létrejövő munkák – bár bemutatókkal végződnek -, a folyamatuk legalább annyira hangsúlyos és fontos: a jelenleg 17 fiatal táncművészből és 25 zenészből álló Társulat folyamatosan cserélődő, kisebb csoportokban tanulhatnak egymástól. Azért, hogy az alkotófolyamatok valóban ezekért az értékekért tudjanak harcba szállni, a Társulat olyan művészeket hív meg, akik eddigi munkásságuk során hasonló értékek mentén dolgoztak.

Vass Imre így foglalta össze a táncról és improvizációról alkotott törekvéseit: „A táncban az egyedi hang megtalálása, az önazonosságra való törekvés érdekel. Szeretem kihívás elé állítani az alkotót\előadót és a nézőket egyaránt, megdolgoztatni az érzékszerveket, a képzeletet. Számomra egy táncelőadás akkor jó, ha intellektuálisan is megdolgoztat, de a gondolatiság és a súly mellett a játékosság és a humor ugyanolyan fontos. Ehhez állandó és egyik legfontosabb eszközöm az improvizáció. Számomra az improvizációban sűrűsödik össze a technikai felkészültség, az érzelmi töltöttség és a jelen pillanat megélése. Ez egy teljes értékű előadót kíván, egy táncost, aki készség szinten tud alámerülni az ismeretlenbe, aki képes artikulálni a kimondhatatlant.”

Koreográfus alkotó: Vass Imre
Táncművészek: Deák Kristóf, Mayer Dorina, Piti Vivien
Fénytervezés: Rovó Virág
Produkciós vezető: Pallag Sára
Művészeti vezető: Grecsó Zoltán
A Willany Leó munkatársai: Lukács Levente, Szilágyi-Pallag Emese

Produkciós partner: Katlan Csoport
Koprodukciós partner: MU Színház Közhasznú Nonprofit Kft.
Támogatók: Kulturális és Innovációs Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány, Sín Művészeti Központ