Soul & Body 2012

SOUL&BODY
Call for application – Free* International Course
Deadline : 16th January 2012
registration form: here



International course on body&soul will be held in Szentendre, Hungary 08.20-08.27 2012



During the one week course four different techniques will be presented and practiced >Feldenkrais method by Lior Lev (Germany) >Weight-flow technique by Gábor Goda (Hungary) >Dance and express therapy by Vera Jarovinszkij (Hungary) >Gaga dance by Moran Zilberberg (Izrael)


*The price of the course is € 1120, but is sponsored for people who work in adult education: you can apply for a Grundtvig grant to finance your participation (travel, accomodation, course fee, preparation – if needed). You have to submit your application for the „Grundtvig in-service training grant” before the 16th January 2012 to your National Agency (for the list of National Agencies go to http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-programme/doc1208_en.htm), using the official application form (downloadable from your National Agency’s website). Note that you will also have to attach the confirmation of pre-registration to your application, which will be sent to you by Katlan Group after you registration.


The course will be held in Szentendre, a beautiful little town near Budapest (Hungarian capital) on the coast of the Danube.

The methods learnt here, can be used in teaching dance, yoga, naturopathy, sports, wellness, drama pedagogy, physiotherapy, dance and art therapy, physical education, and even in the field of communaction and media where body-consciousness is unnecessary.
Further information: here

 

SOUL&BODY
International course – Szentendre, 2012

A test és a lélek elválaszthatatlan egységet alkot. Ha sérül az egyik, sérül a másik is. Testünk (izmaink, ízületeink, szerveink) tárolja lelki sérüléseink lenyomatát. Meghatározza testtartásunkat, és a társainkhoz való viszonyainkat. A kommunikáció legelterjedtebb nyelve a beszéd, legősibb azonban a test nyelve, a mozgás, a tánc.

Erre a workshopra négy olyan tanárt hívtunk meg, akik értik a test üzeneteit, és segítenek abban, hogy tudatosabban, nyitottabban, nagyobb bizalommal legyünk a saját testünkkel szemben. 4 tanár, 4 módszer, 3 különböző országból. Ezeknek a különböző technikáknak az elsajátításával képesek leszünk akár egyéni módon beépíteni oktatásba a mozgás, az érintés, a testbeszéd fontosságát. A 4 különböző irány egy átfogó képet ad a résztvevők számára, elmélyült, felsőfokú tudást. Olyan meghatározó, nemzetközileg elismert technikákat választottunk a kurzus óráira, melyek együtt még sosem szerepeltek kurzuslistán, a résztvevők számára pedig egy egészen különleges rálátást adhatnak a mozgás kultúrájára, a test és a lélek összefonódására. Kuriózumnak számít, hogy egy teljes kurzus az önismeret, táncterápia és elmélyülés jegyében teljék, és ne csak egy óra legyen ilyesfajta a többi mozgás mellett. Úgy gondoljuk, hogy igazán jó eredményt így tudunk elérni, intenzív, célzott munka mellett. A tanáraink megtanítanak minket, hogyan használjuk jól a saját testünket és hogyan használjuk ezt a tudást az oktatásban. Megtanulunk terápiás és önismereti módszereket, mozgástechnikákat, mely tudásokat meghívhatunk bármilyen oktatás részeként. A kurzus alatt lesznek nehéz pillanataink, hogy aztán azokból teljesebb, igazibb emberként állhassunk fel és szakmailag nagy lépést tegyünk előre.

Az itt elsajátított tudást aktívan tudják majd használni a táncot, jógát, természetgyógyászatot, sportot, wellnesst oktatók, de a táncterápiát tanítóknak is egy újfajta módszerhez lesz kulcsuk, hiszen mind a Gaga, a Feldenkreis és a Weight Flow beépíthető a táncterápiás oktatásba. A technikákat könnyen felhasználhatjuk a drámapedagógiai oktatásban is, melynek alapja az önismeret, a közösségépítő, kommunikációfejlesztő játék, amihez egy újfajta út lehet a mozgás és ezek a konkrét technikák. Ugyanígy kuriózum lehet a drámát, színjátszást vezetőknek, oktatóknak is, ezekkel a speciális technikákkal mind a csoport egységét erősíthetik, mind az egyéni szabadságot, önkifejezést is szabadabbá tehetik. Úgy gondoljuk azonban, hogy azok a felnőttoktatók is jelentősen fejlődhetnek szakmai tekintetben ezzel a kurzussal, akik akár a média, vagy a tágabban értelmezett kommunikációs vagy jogi területen oktatnak, hiszen az ilyesfajta munkában elengedhetetlen a testbeszéd ismerete és használata, a biztos és mély önismeret, az önbizalommal teli fellépés, megjelenés. Ezeket a technikákat beépítve az oktatásunkba, hallgatóik garantáltan még sikeresebbek lesznek.

A 7 napos kurzus Szentendrén lesz, ebben a csodálatos mediterrán hangulatú kisvárosban, közel a természethez, a Dunához. Ezen a helyen lehetőségünk lesz arra, hogy igazán közel kerüljünk egymáshoz, hogy egy nap ne érjen véget az utolsó órával.

További információ: itt